BüYüLENME HAKKıNDA YANGıN KAPıSı

Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Blog Article

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar kullanım saatleri haricinde hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması esenlanabilir.

Başka bir şense ise bapların bütün bütün zahir duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta gereğince şayet yangın bapsı olağan zamanlarda kapanmayacak ve peyda şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Bu baplar temel olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır sürdürmek üzere dü gruba ayrılır.

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our şehir. Changes will take effect once you reload the page.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü takkadak bapnın kolayca açılması için kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine Yangın Merdiveni Kapısı muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, ekseriya A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Umumi amacı insanoğluın binayı pert kararlamadan bırakma etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mevzi düzenır.

Yangın Bapsı, ivedi durumlarda konstrüksiyondan emniyetli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve beniâdem hayatını temel düz, dokumaların en önemli unsurlarından biridir.

Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçekleneşeli bu tür kapıların en şanlı kazanımı kötü sızdırmaması ve belirli derecede ısıevet derece dayanabilmesidir.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında sevimli ve finans kaybını önlemek amacı ile 120 an süresince mürtefi ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış cihetüne essah panik bar kolu bulunmasıdır.

Yangın eğitiminde yangın kapısının kullanımını da göstermek, ne davranılacağını ve ürkü halinde insanların kendini riziko oluşum edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin elden her yerde, özellikle bile koca binalarda olması kişilerin emanet kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Bu mevzuda mezun yangın firmasından arkalama alabileceğiniz kabil, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin de eğitim verdikleri bilinmektedir.

Report this page